Литекс може да си върне Джемал Берберович, съобщи „Тема Спорт". В момента защитникът е собственост на подвизаващия се във Втора Бундеслига Дуисбург. 32-годишният футболист обаче смята да прекрати договора си със зебрите, тъй като не е доволен от статута си на резерва. Другата причина босненецът да иска да си тръгне е лошото финансово положение, в което е изпаднал клубът в последните месеци.

„Дуисбург ще се раздели с Джемал Берберович. Босненецът ще се завърне в България", пише немското издание reviersport.de

В кариерата си десният бек има два престоя при оранжевите. Първият бе от 2005 до 2009 година. Тогава той записа 66 срещи за тима, в които не успя да се разпише. При второто си завръщане в Ловеч през 2010-а Берберович изигра 23 мача. През лятото на 2011 година той напусна клуба. Босненецът бе трансфериран в Дуисбург след първия мач с Висла Краков (1:2) от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.
С оранжевата фланелка бранителят спечели титлата през сезон 2010/11, купата през 2008-а и Суперкупата на България през 2010 година.

В същото време стана ясно, че възпитаниците на Христо Стоичков ще се съберат днес. В рамките на два дни футболистите ще минат медицински прегледи. Реално първата тренировка на тима ще бъде на 11 януари, като преди нея Камата и президентът Трифон Попов ще дадат брифинг. На него ще бъдат представени и новите попълнения на клуба.