Бившият ас на Литекс Уелингтом да Силва - Том може да се върне в Ловеч през зимата, пише „Меридиан Мач". Бразилският техничар почти сигурно ще се раздели с турския Истанбул ББ през паузата между полусезоните и логично от Ловеч вече опипват почвата около него. Очаква се Уелингтом да разтрогне договора си с комшийския тим и да дойде в Ловеч без пари. Мениджър на крилото е Джери Перейра, направил състезателна кариера у нас.

Интерес към Том има от други два турски отбора от Втора дивизия. Самият футболист обаче желае да се върне край Покрития мост, където изкара най-добрите години в кариерата си.

След изпадането от елита Истанбул ББ иска да се освободи от много от футболистите, които вземат големи заплати. Един от тях е Том. Друг пък е Дока Мадурейра. Той обаче е сред основните играчи в тима на Чихат Арслан.

Литекс продаде Том на турците в началото на 2012 г. за внушителната сума от 1,5 млн. евро. За разлика от своя сънародник Дока, който играе много силно за Истанбул ББ, Том се представя слабо и от началото на сезона има едва един мач. За слабата му форма допринесоха и честите контузии.

От друга страна, Златомир Загорчич желае да засили конкуренцията в своя тим. В момента като дясно крило играе Момчил Цветанов, а той реално няма алтернатива.