Литекс сложи край на серията си от 4 поредни загуби във Втора лига с равенство 1:1 при гостуването си на втория отбор на Лудогорец. Двубоят в Разград бе от 20-ия кръг на шампионата. 

Първото полувреме предложи оспорвана игра предимно в центъра на терена, като головите ситуации не бяха много. Първата по-чиста бе за гостите бе в 28-ата минута, като Денис Стоилов изкочи сам срещу Васил Симеонов, но вратарят се намеси сигурно и спаси. "Орлите" отговориха подобаващо в 38-ата минута, когато Доминик Янков и Андриан Димитров комбинираха добре, за да стигне топката до Климентов. Ударът му обаче бе в страни от вратата.

През втората част Ивайло Климентов на два пъти имаше шанс да открие резултата. Първо, в 53-ата минута той финтира бранител и стреля, но Диян Вълков улови. Две минути по-късно халфът шутира опасно от фал, но стражът на гостите отново опази вратата си. В 65-ата минута разградчани отбелязаха за 1:0. В 66-ата минута, след едно разбъркване в наказателното поле, точен бе Ерол Дост. Попадението видимо мобилизира Литекс и отборът заигра много по-мотивирано и агресивно. Натискът на гостите даде резултат във втората минута на добавеното време, когато, също след разбъркване, Венцислав Керчев отклони топката във вратата на своя тим. 

Литекс събра 23 точки и излезе на 12-о място. "Оранжевите" са с равен брой точки с Оборище. Дубълът на Лудогорец е осми с 28 пункта.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

Пълната програма на Втора лига