Футболистите на Литекс, които са получили повиквателни за мъжкия и младежкия национален отбор на България, няма да се отзоват, съобщават колегите от "Гонг". От ръководството на ловчанлии са обявили, но само устно пред БФС, че няма да пуснат своите футболисти. Официален документ за това обаче няма, заяви заместник изпълнителният директор на родната централа Павел Колев пред БЛИЦ.

„Няма нищо официално. Към момента сме информирани само устно, че играчите на Литекс няма да се явят на сборовете. По принцип, когато има отказ на клуба за допускане на футболисти до националните отбори, това се прави с официален документ. Такъв е редът. Ще разберем със сигурност в понеделник. Или ще получим документ, или просто играчите няма да се явят на сбора на националните отбори”, заяви Колев пред БЛИЦ.

Литекс има деветима представители в мъжкия и младежкия национален отбор. Селекционерът на представителния ни тим Ивайло Петев прати повиквателни на Страхил Попов, Антон Недялков, Иван Горанов, Кристиян Малинов и Георги Минчев. В тима до 21 години, който е воден от Антони Здравков, са повикани Пламен Гълъбов, Никола Колев, Красимир Станоев, Кирил Десподов.

Има голяма вероятност БФС да наложи глоби от по 10 хиляди лева за всеки неявил се футболист, тъй като датата е официална за сборове на националните отбори.

Мъжкият тим на България ще проведе тренировъчен лагер в град Правец между 9 и 13 ноември. На 11 ноември от 17:00 часа, повиканите от селекционера Ивайло Петев футболисти, ще вземат участие в двустранна игра, която ще бъде закрита за представители на медиите.

За 13 ноември от 15:00 часа е предвидена приятелска среща с националния отбор до 21 години.