Литекс стартира зимната си подготовка с общо 29 футболисти. Към основната група наставникът Христо Стоичков привика няколко юноши от Академията. Бройката за първия лагер обаче ще бъде редуцирана и за Гърция в неделя ще отпътуват 26 играчи. На този етап единственото ново попълнение е бразилецът Ванжер Да Силва.

Клубът се раздели още през декември със сенегалеца Папис Демба Коли и Костадин Башов, а в началото на седмицата и с Галин Иванов, който се завърна в Славия. Не е изключено през пролетния полусезон някои от младите играчи да бъдат преотстъпени да се обиграват в други отбори. Освен в южната ни съседка, "оранжевите" ще изкарат през февруари и лагер в Анталия, където са предвидени сериозни контроли с отбори като БАТЕ Борисов, Партизан и Марибор - участници в груповата фаза на Шампионска Лига и Лига Европа.

Водени от капитана си Небойша Йеленкович и най-добрия български футболист Георги Миланов, "оранжевите" направиха първата си тренировка в почти пълен състав. Разделен на групи, през седмицата тимът премина на обстойни прегледи. И в петък, няколко от най-младите играчи бяха в столицата. Заниманието започна с усилена работа във фитнеса, след което последва нелек бегови тест под погледа на наставника Христо Стоичков и неговия щаб.

НОВИТЕ В ЛИТЕКС:
ВАНЖЕР Консейсао Да Силва (26 г., офанзивен халф, идва от Боа Ешпорте Клуб, Бразилия)
Кристиян ПЕТКОВ (18 г., нападател, идва от Академия Литекс)
Мартин ИВАНОВ (18 г., ляв бек, идва от Академия Литекс)
Пламен ГЪЛЪБОВ (17 г., централен защитник от Академия Литекс)
Ивелин АЛАДЖОВ (18 г., десен бек, идва от Академия Литекс)

НАПУСНАЛИ:
Папис КОЛИ (завърнал се в ДЮК, Сенегал)
Костадин БАШОВ (прекратен договор по взаимно съгласие)
Галин ИВАНОВ (завърнал се в Славия)

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ