С шест нови попълнения, но без треньора Христо Стоичков, стартира лятната подготовка на Литекс. На стадиона в Ловеч се събраха общо 27 футболисти, които в следващите три дни ще преминат пълни медицински изследвания.

Най-известното име от новаците е на миналия през ЦСКА нападател Герасим Заков. Останалите попълнения са играчи на Литекс, които през миналия сезон бяха преотстъпени в други клубове. Това са: Антон Недялков от Светкавица, Борислав Борисов от Монтана, Атанас Димитров, Емил Грозев и Симеон Славчев от Чавдар (Етрополе). От юношеската академия в първия състав са привлечени Кирил Десподов и вратарят Марин Орлинов.

Очаквано на първото занимание не се появи треньорът Христо Стоичков, който в момента е в Мексико. Камата има ангажименти към местна телевизия и коментира мачовете от Евро 2012. Той трябва да се завърне в клуба най-късно до четвъртък.

От щаба на Стоичков е освободен помощникът му Рамон Родригес. Неговите функции ще изпълнява бившият играч на “оранжевите” Николай Димитров – Джаич.

Освен с испанския специалист клубът се раздели и с шестима футболисти - Светослав Тодоров, Христо Янев, Бернар Итуа Онанга, Сандриньо, Тиаго Мирасема и Максим Жос.