Ръководството на Литекс продължава тенденцията да подсилва тима с млади и перспективни играчи. Новият треньор на "оранжевите" Христо Стоичков ще тества нападателя на Бдин (Видин) Борислав Борисов, пише вестник "Тема спорт". През есента талантът реализира в Западната "Б" група 7 попадения в 12 мача за тима си, който се намира на трето място в класирането.

Преди година пък младокът направи истински фурор в Северозападната "В" група. Тогава той наниза 16 гола. Любопитното е, че след като тимът спечели квота за професионалния футбол, Борисов реши да прекрати кариерата си. Той бе обявил пред шефовете на клуба, че има намерение да учи и ще спре да рита. След дълги увещания обаче промени решението си и игра през есента в "Б" група.

Борисов е роден на 2 септември 1990 година. Висок е 188 сантиметра, тежи 72 килограма.

Той ще се бори за място в първия състав, но това няма да е лесно. В момента подготовка с мъжкия тим на Литекс в Свиленград водят доста юноши от академията на клуба. Това са халфовете Румен Руменов, Никола Колев и Ангел Здравчев, както и нападателят Янаки Смирнов. Всички те ще трябва да впечатлят Камата, за да намерят място в отбора за пролетта.