Шампионът Литекс вече е в Свиленград, където от утре започват сериозните двуразови тренировки на "Колодрума". "Оранжевите" ще останат в южния град до 22 януари като за последния ден е предвидена и първата им предсезонна контрола за годината - срещу Брестник.

Наставникът Любо Пенев възнамерява в зимната подготовка да използва петима юноши. Вече ви информирахме, че на първата тренировка се появиха Янаки Смирнов, Кристиян Тафраджийски и Симеон Славчев. Последният и най-новото име - Ангел Здравчев от набор`94, отпътуваха днес с "оранжевите" за Свиленград, разбра БЛИЦ.

Другите трима - Кристиян Тафраджийски, Румен Руменов и Янаки Смирнов ще се присъединят към Литекс до 2-3 дни, след като продължават да се възстановят от простудните си заболявания и бяха оставени в Ловеч. Опитният Михаил Венков също е повален от вирус.

Единственото сигурно ново попълнение до момента на Литекс - французинът Ненем, е с отбора в Свиленград. В близките дни се очаква към лагера на тима да се присъединят още няколко имена, като БЛИЦ вече ви информира, че вариантите са екснационалите Емил Гъргоров и Георги Пеев. /БЛИЦ