Ръководството на Литекс почти сигурно ще върне румънеца Флорин Брату на бившия му тим Динамо (Букурещ), ако "оранжевите" отпаднат от Дебрецен в Лига Европа. Нападателят в момента играе под наем в тима от Ловеч, но до момента не оправдава доверието и най-вероятно спортно-техническият щаб няма да се възползва от опцията за удължаване на договора му за още две години. Така "оранжевите" ще си спестят доста пари от заплатата му, която никак не е малка.

Брату обаче няма да е единственият футболист, който ще си тръгне от Ловеч при отпадане от Лига Европа. Шампионите ще опитат да продадат почти всичките си чужденци като на първо място в списъка за гонене са Вилфред Нифлор, Том и Александър Барт, а много вероятно е да бъдат продадени и защитниците Пламен Николов и Михаил Венков.

При провал начело на тима ще остане тандемът Петков - Спасов и няма да бъде търсен чужденец. Двамата ще имат задачата да изградят нов отбор, съставен от футболисти от школата на тима, особено след като единият дълго време бе треньор там, а другият е шеф на академията./БЛИЦ