Литекс си осигури услугите на албанския национал Армандо Важуши. 20-годишният халф, считан за един от най-големите таланти в страната си, за последно е играл във Влазня (Шкодра). Важуши дори вече е дал няколко интервюта в Албания, където се хвали, че е подписал договор с шампиона на България. Контрактът на албанеца с Литекс е за 3 години. Официалното му представяне е насрочено за 4 януари. Преди дни футболистът е бил в България, за да парафира контракта си.

"Предложиха ми 5-годишен договор. Разбрахме се обаче за 3-годишен и подписах", споделя Важуши, добавяйки, че е разговарял със сънародника си и бивш играч на "оранжевите" Албан Буши.

"Консултирах се с него. Разказа ми доста неща за Литекс", казва талантливият халф, който е роден на 3 декември 1991 година.

Както е известно, в Литекс преди години игра и друг албанец - Алтин Хаджи.

Благодетелят на "оранжевите" Гриша Ганчев е зарадвал Важуши с луксозен апартамент, намиращ се в централната зона на Ловеч. За най-новото попълнение като подарък има и четири самолетни билета. Те са за близките му, за да може да ги покани да му гостуват в България, когато реши.

Важуши е избран за Футболист на годината на Албания за 2011 година и талант №1 на сезон 2010/11. През есента има 12 мача и 5 гола на сметката си с екипа на Влазня, който е на 8-ото място в елита на Албания. За миналия сезон пък халфът изиграва 32 двубоя и реализира 3 попадения. През 2011 година дебютира за националния отбор на страната си. Общо за родния си клуб Важуши има 53 мача и 9 гола.

На 17 декември играе последния си мач за Влазня. Тимът домакинства на аутсайдера Динамо (Тирана) и побеждава с 2:1, като именно той е автор на второто попадение. В добавеното време обаче получава червен картон.

БЛИЦ припомня, че до момента тази зима Литекс привлече още Галин Иванов (Славия), Томи Костадинов (Чавдар Етрополе), Илко Пиргов (Черно море), Васил Божиков (Миньор), както и бразилския нападател Марсело Никасио. Както е известно, треньор на "оранжевите" пък ще бъде Христо Стоичков. БЛИЦ първи ви поднесе новината, че Камата ще поеме Литекс още на 8 ноември. Легендарната “осмица” ще проведе първата тренировка на "оранжевите" на 5 или 6 януари.