Българският шампион Литекс ще привлече 22-годишния словенски нападател Деян Джерманович от Рудар (Веление), съобщават медиите в бившата югославска република.
 
Джерманович има договор с Рудар до края на сезона и след това става играч на ловчанлии. Не е изключено младият нападател да премине при “оранжевите” още през този месец, ако шампионите се договорят със словенския клуб за наем.
 
Според информациите двата клуба вече разговарят по тази тема. Вероятно Рудар ще приеме да преотстъпи Джерманович до края на сезона срещу 50 000 евро. Спортният директор Милан Ялушич обаче признава, че засега не е удовлетворен от офертата на българите.
 
В досегашната си кариера роденият на 17 юни 1988 г. Джерманович е играл за босненския Славия (Сараево) и словенския Кръшко, а от това лято е в Рудар. Младият нападател има 8 гола за тима от Веление в настоящия шампионат на Словения.
 
Деян Джерманович ще бъде третият словенски нападател в Литекс за последните години. Преди това екипа на ловчанлии носеха Миливойе Новакович и бившият играч на Портсмут Александър Родич.

"Оранжевите" в момента са на лагер в Свиленград, а преди отпътуването представиха и първото си ново попълнение - бразилеца Ненем./БЛИЦ