Литекс завърши с рутинна победа предсезонната си подготовка. В последната си зимна контрола преди подновяването на първенството “оранжевите” победиха с лекота Чавдар (Етрополе) с 2:0 и загряха за предстоящото дерби с ЦСКА в 16 кръг на “А” група, което е на 2 март от 15:00 часа.

Момчетата на Христо Стоичков играха разкрепостено и с настроение, но изпуснаха още по-убедителен успех. Красив гол вкара Александър Цветков, пред ловешка публика точен беше и бразилецът Жуниор.

Литекс натисна съперника си от самото начало и бе въпрос на време кога ще падне първия гол. В 27-та минута близо до попадение бе Жуниор, но стражът на гостите прояви рефлекс и отрази удара от упор с глава. След това Ваюши излезе на отлична позиция, но отново Николов се показа на висота. В 32-та минута обаче вратарят нямаше шанс да реагира на разстрелващия шут на Цветков, който получи топката от Ваюши и с атрактивно воле вкара за 1-0. В самият край на полувремето авансът на ловчанлии нарасна на 2:0 след перфектна триходова комбинация. Цветков изведе Ваюши, той с едно докосване пусна към Жуниор и кариоката хладнокръвно се разписа.

Втората част започна с четири промени в състава като в игра се появиха младоците Недялков, Грозев, Славчев ,Томи Костадинов и стражът Евгени Александров. В 52-та минута Жуниор изведе Ваюши сам срещу вратата, но албанецът изпусна чист гол. Постепенно Камата подмени цялата си единадесеторка и в последната третина на спаринга на терена отборът бе изграден почти изцяло от юноши от академията. В 80-та минута след меле в наказателното поле младокът Кристиян Петков не успя да вкара отблизо. Малко по-късно добро взаимодействие между Колев и Костадинов завърши със силен шут на последния покрай дясната греда.

Литекс – Чавдар (Етрополе) 2:0
1:0 Ал.Цветков(32), 2:0 Жуниор(44)

Литекс: Илко Пиргов, Страхил Попов, Илия Миланов, Бодуров, Васил Божиков, Йеленкович, Александър Цветков, Ванжер, Ваюши, Георги Миланов, Жуниор (Евгени Александров, Симеон Недялков, Грозев, Симеон Славчев, Томислав Костадинов, Гълъбов)

Чавдар:
Николов, Иванов, Стоилков, Байрев, Мурадов, Димитров, Илиев, Ботев, Етов, Василев, Цветанов(Митев, Каракостов, Георгиев, Николов, Ченешков, Пидев)

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ