Шампионът Литекс замина за лагер в Холандия днес рано сутринта. Отборът ще се подготвя в Доорверт до 5 юли, като по предварителен план ще изиграят общо четири контроли. Ловчанлии отпътуваха от Летище София, а по-късно ще научат името на съперника си за Втория предварителен кръг в Шампионската лига.

“Жребий. Дано да бъде по-лек, но не съм си избрал съперник. Ще направим всичко възможно да го разузнаем добре и да бъдем подготвени”, заяви на заминаване треньорът Ангел Червенков.

„Исках футболист като Джемал Берберович. Опитахме се да го привлечем още през зимата, но някои неща спънаха трансфера. Сега много се радвам, че е тук. Той е поливалентен футболист, който познава обстановката в Ловеч и съм сигурен, че ще даде максимума от себе си за Литекс. Засега не очакваме нови футболисти. Ще видим след лагера в Холандия каква ще бъде окончателната група, с която ще работим. За нас е много важно всеки футболист да разбере сериозността на това, което ни очаква, за да можем да се развиваме. Искаме да атакуваме Шампионската лига, а за това ни трябват много внимание, усилия и концентрация”, каза Червенков.

“Всичко от първия етап на подготовката протече много добре. С кондиционния специалист Марин Гъдев сме много доволни от момчетата, защото се стараха. Важното е, че всички са здрави и се надявам през втория етап нещата да продължат по същия начин”, допълни наставникът.

“Сега работата ще е малко по-различна. Ще наблегнем върху тактическата подготовка. Нещата са планирани, надявам се да ги изпълним добре. Сега никой няма предимство пред другия в конкуренцията за титулярно място. За всеки пост се борят по двама души. Всичко си зависи от момчетата – от тяхното старание и раздаване. Само те ще определят кой ще започва като титуляр в първите мачове”, завърши Червенков./БЛИЦ

Контролите на Литекс в Холандия
26 юни - срещу Том (Томск, Русия)
28 юни - срещу ПСВ Айндховен (Холандия) или Рот-Вайс Оберхаузен (Германия)
1 юли - срещу Макаби (Тел Авив, Израел)
3 юли - Утрехт (Холандия)