Юношите на Литекс до 19 години разсипаха от бой Спортист и биха с убедителното 7:0 при гостуването си в Своге. "Оранжевите" таланти играха цял мач само пред вратата на домакините, които можеха да отнесат срамен и двуцифрен разгром. На почивката ловчанлии водеха само с 2:0 след попадения на Янаки Смирнов от фаул и Ивелин Аладжов.

През втората част обаче момчетата на треньора Евгени Колев не пожалиха съперника си и нанизаха още 5 попадения. Нападателят Кристиян Петков и влезлият като резерва Христо Кирев забиха по 2 гола за убедителния успех. Полузащитникът Румен Руменов също се разписа красиво след самостоятелен рейд през центъра.

"Реално мачът се игра само в половината на Спортист при тотално наше надмощие. Нито за миг не изпуснахме нещата от контрол. Ако не бяха нашите пропуски и няколко добри намеси на техния вратар, резултатът щеше да е още по-изразителен", сподели пред клубния сайт на Литекс наставникът Евгени Колев.

Силната пролетна серия на юношите на Литекс ги придвижи в челото на класирането. Те се изкачиха временно на 2-ото място, на 6 точки от лидера "Левски". Същият точков актив като "оранжевите" имат още Славия и Чавдар (Етрополе), които са и с мач по-малко. Както по-рано ви съобщихме, "белите" паднаха с 2:3 от Черноморец в Бургас.

Съставът на Литекс от мача в Своге: Конов, Кр.Малинов, К. Малинов, Кандарашев, Аладжов (80-Караколев), Станоев (71-М. Иванов), Славчев, Руменов, Саръев (60-Кирев), Смирнов, Кр. Петков (80-Лазаров)