Шампионът Литекс проведе първото си занимание от лятната подготовка без някои от асовете си. Наставникът Ангел Червенков в 18 часа изведе избраниците си на тренировъчната база "Салито". Заниманието пропуснаха звездата Ивелин Попов, защитникът Пламен Николов, както и каращите треньорски курсове Христо Янев, Ивайло Петков и Светослав Тодоров.

Единственото ново попълнение на "оранжевите" до момента е Флорин Брату, който проведе първата си тренировка с тима.

Финансовият директор на клуба Величко Дихонов информира, че до дни в Ловеч очакват и чуждестранен централен защитник.

На първото занимание на тима присъстваха и някои от преотстъпените футболисти през миналия сезон, сред които вратарят Тодор Тодоров и халфовете Страхил Попов и Венцислав Бенгюзов.

От чужденците единствено голмайсторът на "А" група Уилфред Нифлор и бразилският младок Диего не се явиха на тренировката. От щаба на Литекс информираха, че тази вечер двамата ще се присъединят към тима.

По-рано ви информирахме, че Радостин Кишишев се раздели с "оранжевите", а в щаба на Червенков попадна героят от САЩ`94 Ивайло Йорданов, който преди тренировката бе представен на футболистите.

До 21 юни "оранжевите" ще се подготвят в Ловеч, след което им предстои двуседмичен лагер в базата "Златно лале" в Доорверт. На холандска земя избраниците на Ангел Червенков ще изиграят четири контроли.  /БЛИЦ

Програма на лятната подготовка на Литекс

до 20 юни - тренировки в Ловеч
от 20 юни до 5 юли - лагер в Холандия (Литекс ще изиграе 4 контроли, 3 от тях вече са уредени - срещу Макаби (Хайфа, Изр), Утрехт (Хол) и Том (Томск, Рус)