Юношите старша-възраст на Литекс ще зимуват на върха в Елитната група до 19г, стана ясно след изиграването и на последния кръг от есенния полусезон, съобщи официалният сайт на "оранжевите".

В него момчетата на треньора Дани Моралес разбиха като гост Спартак (Варна) с 6:0, а досегашният водач Черно море загуби от "Левски" и сдаде лидерската позиция. Край морето "оранжевите" тотално надиграха домакините и спечелиха повече от убедително. С по 2 гола се отчетоха националите Георги Минчев и Реян Даскалов, точни бяха още Стефан Неделчев и Динко Митрев. Победата позволи на Литекс да натрупа 36 точки в актива си, с една по-малко карето в класирането допълват "Левски" и Черно море, а с 34 т е ЦСКА.

Ловчанлии имат в момента най-резултатното нападение, отбелязало 56 гола в 15 мача. Таранът Георги Минчев пък е голмайстор на групата с 20 попадения на сметката си.

Младшата възраст финишира на 2-ро място след първия дял на първенството в Елитната група до 17г. Възпитаниците на треньора Евгени Колев допуснаха само 1 загуба, но цели 6 равенства, което ги отдалечи на 7 точки от водача Лудогорец.