В началото на април БФС проведе семинар за председателите на зоналните и областните съвети, както и за ръководителите на клубове от третия футболен ешалон.

Целта му беше преди началото на новия спортен сезон 2011/2012 да се запознаят детайлно завеждащите структури на БФС по места и представителите на клубовете от "В" групите за пилотното лицензиране на отборите от трета дивизия и организационните и методически новости в Направление "Детско-юношески футбол" при БФС.

Вторият акцент на семинара бяха практически указания по прилагане на Правилника за статута и трансферите на футболистите с цел повишаване на средствата постъпващи в аматьорския футбол от компенсации за обучение на футболисти до 23 г. и възможности за финансиране по различни програми, добри управленски практики.

Лектори на семинара бяха Красин Кръстев, Секретар на Лицензионната комисия-БФС - Пламен Михов, Ръководител Детско-юношески футбол-БФС - Елена Ваташка, Секретар на Спортно-техническа комисия-БФС и доцент Иван Сандански, преподавател в Националната спортна академия "Васил Левски". /БЛИЦ