Агонията на Етър може да приключи и по-рано, ако „виоле­товите" не получат лиценз, какъвто реа­лен риск съществува. Отборът от Велико Търново, който в мо­мента играе домакин­ските си мачове в Сливен, е изправен до стената заради ми­нали задължения.

Етър дължи по ня­колко заплати на фут­болисти, които носе­ха виолетовата фла­нелка миналия сезон. Дълговете са към шестима футболисти, като сред тях са си­новете на Стойчо Младенов - Алексан­дър и Стойчо-младши, Александър Томаш, Борислав Георгиев, Ивайло Димит­ров и Явор Генчев.

Задълженията са в размер на няколко де­сетки хиляди левове. Те трябва да бъдат изчистени до края на месец май, каквато отсрочка са дали на БФС на закъсалия Етър. При положение че това не стане оба­че, клубът от Велико Търново няма да по­лучи лиценз, което ще го изрита в аматьорския футбол.

В момента „виолетови­те" са сред изпадащи­те в NEWS7 футбол­ното първенство, ка­то само чудо може да ги спаси до края на шампионата. При по­ложение че Етър не оправи финансовия батак в клуба, дори и да се спаси на терена, отборът ще се срине тотално заради неа­декватните управлен­ски решения.