Селекционерът на Литва Едгарас Янкаускас говори в родината си преди европейската квалификация с България. Мачът е в София утре.

„Този път имаме повече време за тренировки заедно. Това е много добре. Имаме достатъчно време да се запознаем в детайли със съперника. Удовлетворяващо е, че играчите са здрави и в добра форма. Имам толкова сладко главоболие при избора на титулярен състав. Всичко се развива оптимално до момента“, заяви специалистът.

Той повика в тима и 19-годишния нападател на Ботев Пловдив - Фаустас Степонавичюс, който по принцип е част от селекцията на младежите на Литва. Според местните медии не е изключено младокът да се появи в игра.

„Има голяма конкуренция в състава, което е отлична новина. През септември направихме 2:2 с Черна гора и загубихме с 1:3 от Сърбия с хеттрик на Митрович. Анализирахме тези двубои, те ще се отразят на играта ни срещу България. Трябва да реагираме на нещата, които не правехме добре, да отстраним неточностите в определени зони. Възможно е дори да се наложи да сменим схемата, за да сме по-добри“, каза още Янкаускас, с което той цели да изненада нашите.

Припомняме, че в групата за София е бившият вратар на ЦСКА Черниаускас.

Съставът на Литва:

Вратари: Едвинас Гертмонас (Жалгирис Вилнюс), Емилиус Зубас (Апоел Тел Авив, Израел), Витаутас Черниаускас (Паневежис)
Защитници: Линас Климавичус, Маркас Бенета, Пиюс Ширвис (и тримата от Паневежис), Едвинас Гирдвайнис (Жалгирис Каунас), Кипрас Кажуколовас (Жалгирис Вилнюс), Клаудиус Упстас (Хегелман), Рокас Лекиатас (ФА Шауляй), Юстас Ласицкас (Олимпия Любляна, Словения), Едгарас Уткус (Серкъл Брюж, Белгия)
Полузащитници и нападатели: Гвидас Гинейтис (Торино, Италия), Овидиус Вербицкас, Паулиус Голубицкас, Арвидас Новиковас (и тримата от Жалгирис Вилнюс), Елигиус Янкаускас и Даниел Романовски (двамата от ФА Шауляй), Модестас Воробьовас (Истанбулспор, Турция), Матиюс Ремейкис (Паневежис), Викинтас Сливка (Ламия, Гърция), Гитис Паулаускас (Егнатия Рогожине, Албания), Федор Черних (АЕЛ Лимасол, Кипър)