Преди минути стана окончателно ясно, че през май Ливърпул ще гостува във Велико Търново. От 12 до 17 май ще се състои второто издание на Междунардния детски футболен турнир "Проспорт-Арайвалс ИДИ къп" в старопрестолния град. През април миналата година бе първото, което бе в чест на 90-годишния юбилей на Етър.
 
Състезанието ще бъде организирано в три възрастови групи, съответно за момчета, родени след 1 януари 2000 година, след 1 януари 2001 година и за момчета, родени след 1 януари 2003 година.
 
И тази година при най-големите, освен медали и купи, ще има и специална награда от туристическа агенция "Арайвалс ИДИ" ООД. Ако победителят е български отбор, ще посети мач от италианската Сериа А, а ако е чуждестранен, то ще гостува на мача за Суперкупата на България за сметка на организаторите. При заявено желание пък ще му бъдат организирани и контролни срещи. Ливърпул ще вземе участие именно при момчетата, родени след 1 януари 2000 година.
 
И тази година състезанието се организира от Проспорт Медиа, съвместно с Община Велико Търново и неоценимото съдействие на кмета, господин Даниел Панов, организаторът по спорта на общината, докторът по педагогика и елитен футболен съдия Георги Давидов, Туристически информационен център "Царевград Търново", много общественици и доброволци.
 
И в трите възрастови групи състезанието ще бъде от по 6 отбора. Ще се играе всеки срещу всеки. Имената на участниците вече са почти известни. Сред тях, разбира се, миналогодишният победител ЦСКА София. Ще има и други чуждестранни отбори. ЦСКА посети двубоя Верона - Палермо през септември м.г.