Петкратният първенец на Европа и 18-кратен английски шампион Ливърпул демонстрира в рамките на отиващия си ден убийствен професионализъм, който може да бъде еталон за организационен професионализъм.
 
След като проучи внимателно обстоятелствата, мърсисайдци потвърдиха участие на турнира "Проспорт-Арайвалс ИДИ къп" миналия петък. Състезанието е от 12-и до 17 май в старопрестолния град.
 
Организационният комитет бе впечатлен от следващия ход на червените от града на "Бийтълс". Още във втория ден от работната седмица и точно 4 месеца по-рано, Ливърпул изпрати списък на групата за участие. 20 състезатели и 5 човека технически състав. Поименно, с дати на раждане и номерата на паспортите.
 
В сряда най-вероятно ще бъде потвърдена окончателно резиденцията на специалния гост на турнира. Ливърпул почти сигурно ще бъде настанен в отличния четиризвезден хотел "Меридиан Болярски", разположен в самото сърце на града.
 
Групата при родени след 1 януари 2000 година на практика е ясна. Тя ще бъде в състав Ливърпул, Етър, ЦСКА София, Славия София, Олимпиец Житомир и Янтра Габрово. ЦСКА е миналогодишен победител, а резиденция на младите армейци ще бъде централният хотел "Етъра". Половината от децата на Ливърпул пък са по-малки, родени през 2001 година.
 
Все още се изяснява съставът на родените след 1 януари 2001 година и след 1 януари 2003 година.
 
В напреднала фаза са преговорите с швейцарския Лозана. Очаква се да пристигнат гости от сръбския Раднички и частна школа от Ниш в двете възрастови групи. Ниш е град, побратим с Велико Търново. Почти е сигурно, че преговорите със сърбите ще приключат до началото на следващата седмица.
 
Вече се очертава интересен сблъсък при най-малките. ЦСКА ще мери сили с може би най-силния тим на тази възраст извън София, този на Янтра от Габрово. Очаква се именно там да се включат и момчета от Сърбия, а организаторите приеха заявката на частна школа от Рудозем. Най-вероятно на някоя от двете възрасти ще се включат и добре познатите украинци от Олимпиец (Житомир).
 
Кметът на град Велико Търново - господин Даниел Панов, вече утвърди състезанието като част от програмата на Общината за 2015 година. Неоценима помощ до момента на Органицазионния комитет оказва екипът на Туристически информационен център "Царевград Търново", както и сърцатият Доктор по педагогика Георги Давидов, Главен експерт Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", Община Велико Търново. Широката футболна общественост познава Давидов и като арбитър от "А" група.

Предстоят стиковки с Регионалния съвет на БФС, ръководен от четвъртият в света Трифон Иванов.

Припомняме, че при родени след 1 януари 2000 година победителят, ако е български отбор, ще получи награда екскурзия с посещение на мач от Серия А. Ако обаче е чуждестранен, той ще гостува на мача за Суперкупата на страната и ще му бъдат осигурени контролни срещи, при заявка. Наградата осигурява Туристическа агенция "Арайвалс ИДИ" ООД.