Появата на сайта на „ЦСКА Завинаги” разбуни духовете. Сдружението, което помага на футболния клуб в модернизирането на базата на тима на територията на стадион „Българска армия”, има публикувано видео с визията на бъдещото модернизирано съоръжение.

В клипа изненадващо се вижда логото на „Газпром”. То е поставено наред с името на новия стадион, а именно “Red Stadium Gazprom Arena”. 

БЛИЦ припомня, че миналата година при учредяването на сдружението "ЦСКА Възраждане" беше представен същият проект за ремонт на стадиона, като тогава архитект Ивайло Мишев обясни, че името на "Газпром" е сложено, тъй като по време на проектирането се говореше за спонсорство на руската компания с ЦСКА.

Досега не е имало публично изявление от страна на лидерите на „ЦСКА Завинаги”, замесващо името на руския енергиен гигант.

Както е известно, "Левски" отдавна чака спонсорски договор с „Газпром”, но такъв все още няма.

Миналата седмица премиерът Пламен Орешарски и енергийният министър Драгомир Стойнев заявиха, че са подписали изключително изгоден договор за построяването на българския участък на газопровода "Южен поток". Президентът Росен Плевнелиев обаче не е сигурен дали изобщо има сключен контракт. Каквато и да е истината, при гостуването на шефа на „Газпром” Алексей Милер нямаше и дума за спонсорство на роден футболен клуб.

Въпросното видео в сайта на сдружението вижте - ТУК!