Оспорвани битки за определяне на финалистите в столичното първенство на АОГ ни очакват в неделя.

Витоша (Бистрица) е символичен домакин на Надежда (Доброславци) в първия полуфинал. Мачът е на 28 май от 15,00 на НСА.

„Честно да ви кажа, не знам почти нищо за нашия съперник. Не виждам с какво можем да се изненадаме. Все пак играем в окръжната група, заяви играещият президент на Витоша (Бистрица) Сергей Ташков. – Ние играем само за удоволствие. Не преследваме никакви цели. Не се стремим към влизане в Трета лига. Просто станахме втори в Южната група и си заслужихме участието на полуфинала. Между другото, дори не сме гледали и класирането. Играем си мач за мач. Надявам се в неделя да се получи хубав двубой и да има много голове за радост на публиката. Не вярвам да се получат някакви скандали и конфликти. Ако и в тази група има такива работи, по-добре да закриват футбола. Давам положителна оценка за представянето си през изминалия сезон. Каквото решихме, това постигнахме. В нашата група първи стана отборът на ЦСКА 1948. За нашето ниво са добре, но за по-нагоре ще им е много трудно.”

В Бистрица са куп звезди от близкото минало като бившите национали Георги Пеев, Росен Кирилов, както и Георги Богданов – Животното, Чавдар Атанасов, Николай Божов, Димитър Кръстев, Мариян Германов, Константин Николов и вратарят Димчо Митов.

Добри думи за „Тигрите“ каза президентът на тима от Доброславци Светослав Цончев. „Витоша е много стойностен и опитен отбор. Съставен е от най-титулуваните футболисти в софийската група. Повечето от тях са играли и в „А“ група. Най-важното е, че Витоша има отлична организация. Изключително много уважавам Сергей Ташков. Един много сериозен човек, който дава мило и драго за футбола. Ако са повече хорта като него, футболът в България ще дръпне нагоре. Много малко останахме лудите, които да даваме и да помагаме. Сергей нищо не е взел, а само е дал за футбола и спорта като цяло. Затова трябва да го уважават всички футболни хора. Очаквам да се получи един хубав мач. Живи и здрави, дано да се поздравим с победата, заяви Цончев.

– Нашата цел е промоция в Трета лига. Познаваме добре противника. Няма с какво да се изненадаме.  Мога да постовя положителна оценка за нашия сезон. С много труд и себераздаване от страна на момчетата стигнахме до тук. Благодаря на всеки един от отбора, че имаше борбеността и волята във всеки мач. Без амбиция и воля няма как да вземеш победата. Остават ни обаче още 2-3 стъпки, докато изпълним целта си.“
В Доброславци стягат сериозна организация за баража. Специални бусчета ще чакат желаещите фенове на площада в селото и ще ги извозват до стадиона на НСА. Агитка от близо 200 души от Доброславци се очаква да дере гърла за своите любимци от тима на Надежда.

ЦСКА 1948 посреща Локо – БДЖ от 16,00 часа в другия полуфинален сблъсък. Срещата ще бъде на стадион “Летище” до Аерогарата.

„Познавам съперника. Разузнали сме ги, колкото можем. ЦСКА са отбор от млади момчета, треньор им е моят добър приятел Вальо Илиев. Гарантирам ви, че ще се получи здрав и оспорван мач. Няма да се предадем лесно. Притеснява ме само дали ще издържим на бързото темпо, което налагат. Ще излезем за победа, както винаги, пък каквото стане. Забелязах и някои слабости в ЦСКА. Не смятам да ги споделям пред вас в детейли. Най-много им пречи липсата на опит. Ако им поведат започват да изпитват затруднения, не могат лесно да върнат гола. Надявам се да ги изненадаме. Ние разполагаме също със силни аргументи. Отборът ми е не лош, съставен е от добри футболисти.

Доволни сме от представянето ни дотук. Никой преди началото на сезона не ми е поставял за цел да гоня първите две места в групата. Трудно ни беше, особено преди първите мачове. Разполагах с група само от 13 човека. После нещата се нормализираха, благодарение и на подкрепата, която получихме от г-н Владимиров. Смея да кажа, че показвахме най-стойностен футбол от участниците в Северната група. Затрудняваха ни само лошите терени. Това е голям бич за футбола ни. Дано БФС да помисли повече в тази посока. Ние нямаме поставена конкретна цел от ръководството. Излизаме и се забавляваме на терена, както виждате, заяви старши треньорът на „железничарите“ Юлиян Петков пред vitoshanews.com.

Младият специалист държи и „козове“ в ръката си. Има вариант Петков също да влезе в игра, заедно с голямата звезда на тима му Младен Стоев.  „Все още не сме решили окончателно дали да играем в неделя. Ще решаваме в последния момент“, каза Петков.

Освен Стоев, който има богат опит в професионалния футбол (Локо Сф, Спартак Вн, Миньор Пк, Добруджа, Вихрен, Локо Мз, Родопа, Спортист Своге, Дунав Русе, Любимец), има и други момчета с опит. Впечатление прави юношата на Левски Христо Стамболийски (1992 г.), който е бивш младежки национал. Играл е в Светкавица (Тщ) и Чавдар (Бяла Слатина).

В Локо-БДЖ ритат и няколко национали по футзал и минифутбол. При всички случаи амбициозният тим на ЦСКА 1948 го чака трудно препятствие.