Ръководството на Локомотив (Пловдив) блокира продажбата на Базил де Карвальо. Към голаджията интерес проявяваха няколко азиатски клуба, но на този етап от "Лаута" отхвърлят всички оферти.
Причината е, че към този момент сенегалецът с френски паспорт е единственият чист нападател на "смърфовете".

Поради тази причина много близо дo договор c клуба е хърватинът Дарио Захора. Той се понрави с отиграванията си по време на контролата с Чер­номорец (1:2), но профука три чисти положения. Треньорът Драган Канатларовски отдаде пропуските на липса на игрова практика, пише вестник "Тема спорт.

От лагера на "смърфовете" в Банско Вчера бе освободен португалецът Антони Веслем. Офанзивният халф игра 25 минути срещу Черноморец, но не успя да впечатли треньора Драган Канатларовски.

Засега други футболисти от състава няма да бъдат освобождавани. Проби продължава да кара Ангел Йошев. В момен­та той е единственият ляв бек в състава.

В близките дни към Локо трябва да се присъедини чужденец на тази позиция. Ако това не стане, твърде вероятно е "железничарите" отново да се опитат да привлекат Михаил Венков, кои­то в момента е свободен агент, но предпочита да продължи кариерата си в чуж­бина.