Футболистите на Локомотив (Горна Оряховица) оправдаха съотборниците си Красен Славчев и Стефан Бакърджиев за екшъна по време на мача със Ситомир (Никопол) вчера. Както вече ви информирахме, двама от играчите на горнооряховци бяха задържани в ареста за 24 часа след загубата с 0:3.

"Стефан на няколко пъти се разходи между противниковите футболисти, което ги озлоби допълнително. При едно положение, до тъчлинията, Бакърджиев бе подкосен отзад. Противковият бранител не влезе да го спре, а да го осакати. Свидетелства съотборникът му Мирослав Гавазов. Потърпевшият разперил ръце и подвикнал на съдията "А сега, картон няма ли". Той и съотборниците му буквално изригнали, когато арбитърът Никола Петров отсъдил само странично хвърляне. Футболистите на Локомотив заобиколили рефера да му дирят сметка за безобразното отношение", пише регионалното издание regnews.net

"Да, може да сме го бутали, но не сме го удряли, не сме го и псували. Подобни гледки често се виждат и в "А" група. Явно беше изключитело гузен от постъпката си, защото дори не посегна към наказателните картони. Останахме безкрайно изненадани, когато нахлуха униформените и без да се церемонят започнаха да ни блъскат", разказа Пламен Иванов от Локо (ГО).

Необясним е фактът, че за целия мач Никола Петров от Ловеч е извадил само един жълт картон. Полицаите нахлули след като съгласували действията с дежурния делегат Никола Дамянов от Свищов. Бакърджиев буквално отхвръкнал на два метра след намесата на едър полицай, твърдят очевидци.

"Ти, какъв си, мутра или полицай", попитал футболистът.

Служителят на реда му размахал застрашително с пръст и на свой ред му отвърнал "А с тебе момченце, ще се разправям след мача. Ще видиш какво ще ти се случи!"

Според полицаите Бакърджиев им е отправил обидни реплики и закани.

"Кой е да ги е заплашвал? Та Стефчо е 1,65 метра и сигурно тежи 60 килограма с потни гащи", недоумяваха от щаба на горнооряховския тим.

Футболистът бил видимо изнервен от случилото се и треньорът Кадир го заменил десетина минути преди края на срещата. Мачът се доиграл и Ситомир регистрирал класически успех с 3:0. До конфликтната ситуация предимството на домакините било само от един гол, а гостите имали инициативата, отбелязаха още от треньорския екип на локомотивци.

След мача ръководителят на охранителната група разпоредил Бакърджиев и Красен Славчев да се явят в местния участък за снемане на обяснения. От горнооряховския клуб си помислили, че това е рутинна процедура и с целия автобус се изсипали пред полицейско управление.

"Бяхме потресени, когато разбрахме, че Стефан и Красен остават в ареста. Какви сме ние, престъпници ли? Какво му е престъплението на Стефчо, че потърси обяснение от съдията за бруталните влизания на противника ли, недоумяват неговите колеги", коментираха още от Локо (ГО).

Футболистът бе сочен като един от най-големите таланти в Северозападна България. Още като юноша подписа първия си професионален договор с Видима-Раковски, където беше привлечен по настояването на Пламен Марков. После игра професионален футбол и с екипите на Локо (ГО) и Етър. Минава за един от най-големите техничари в групата, но е и сред най-малтретираните играчи заради крехката си физика.

Никой от Зоналния съвет на БФС на поиска да се обвърже с коментар по случая преди да изгледат видеозапис от срещата. Касетата обаче била иззета от полицията като доказателствен материал. Ръководството на Локо (ГО) заяви, че е скандализирано от случилото се и обмисля радикални действия, включително и изваждане на отбора от първенството. /БЛИЦ