Локомотив (Горна Оряховица) направи трансфер номер 1 през зимата в "Б" група. Клубът уреди петкратния шампион на България Мирослав Иванов. За последно Деко носеше екипа на „Левски”, но бе освободен след края на първата част от шампионата. Към тима се присъедини и вратарят Николай Митев. Той идва от Видима-Раковски. Бившият страж на Севлиево тренира с „черно-белите” от три дни, докато Деко пристигна днес за първа си тренировка.

Иванов има завидна визитка, напомня regnews.net. Той е едно от най-емблематичните имена в шампионския отбор на Лудогорец. Започва кариерата си като юноша на Янтра (Габрово) в родния си град и не след дълго вече е част от мъжкия отбор. Трансфериран е в Шумен, където неизменно е сред най-добрите играчи в отбора. Забелязан е от ръководството на "Левски" и през 2005 г. преминава на „Герена”. 33 –годишният офанзивен халф е автор на почетното попадение на "сините" срещу Хееренвеен в мач от груповата фаза на турнира за турнира за купата на УЕФА.

На 23 май 2012г. Деко отбелязва единствения гол от пряк свободен удар в срещата Лудогорец - ЦСКА, завършила 1:0. Победа, която носи шампионската титла на разградчани. Иванов е ставал пет пъти шампион на България (2006, 2007, 2009 с "Левски" и 2012 и 2013 с Лудогорец), три пъти е носител на Купата на България (2005 и 2007 с "Левски" и 2012 с Лудогорец) и три пъти на Суперкупата (2005 и 2007 с "Левски" и 2012 с Лудогорец).

24-годишният страж Николай Митев пък е от школата на Берое, която от години има славата да произвежда едни от добрите вратари в българския футбол. За последно Митев е играл за Видима-Раковски. Преди това младият страж е пазил вратата на Нефтохимик и Хемброс (Харманли).

Утре Юлиан Ненов, Иво Харизанов, Мирослав Иванов и Николай Митев ще станат официално играчи на Локомотив (ГО). Шуменският Деко и Митев ще дебютират с „железничарите” на 13 февруари (петък), когато Локо ще изиграе и последната си контрола от предсезонната си подготовка. „Черно-белите” ще гостуват на Ботев (Пд). Приятелският мач ще се играе от 14,00 часа.