Локомотив (Горна Оряховица) се измъкна безболезнено от "желязната хватка" на МВР и сега вместо да плаща, ще има да получава пари от полицията. Областната дирекция имаше сериозни финансови претенции към футболния клуб за извършена, но незаплатена охрана от периода 2004/2005 г. По съдебен път полицията си търсеше около 7000 лева.

Състав на Районен съд – Горна Оряховица обаче постанови Локо (ГО) да плати малко над 1000 лева, което е в пъти по-малко от иска. Магистратите потвърдиха, че клубът трябва да заплати 763,20 лева за охрана през май 2005 г. Към тях от клуба трябва да погасят още 321,31 лева мораторна лихва, както и законната лихва по главиницата за периода от датата на подаване на заявлението в съда. Решението подлежи на обжалване пред Великотърновски окръжен съд.

Тези малко над 1000 лева обаче са в пъти по-малко от 7-те бона, искани от МВР. Оказва се, че на свой ред от Локомотив ще заведат дело, за да си търсят обратно пари от полицията. В края на 2009 година на Областната дирекция е издаден изпълнителен лист за незабавно изпълнение. От клуба обжалват, но това не спира изпълнението му. Така банковата сметка е запорирана и през 2010 г. от МВР си прихващат 3000 лв. от преведената бюджетна субсидия от Общината.

"Решението на Районния съд е справедливо. Естествено, че съм удовлетворен, въпреки че това са отношения, в които ние не сме преки участници. Става въпрос за период, когато начело на клуба беше Петър Рашков. Не целим конфронтация с Областната дирекция на МВР. Все пак смятам, че трябва да ни бъдат възстановени 1900 лева, които са разликата между тези 3000 лева, които те си прибраха от сметката ни. Ние ще следваме установения ред от държавата и каквото отсъдят правораздавателните органи – това е", коментира пред sport-vt изпълнителният директор на Локо (ГО) Огнян Стоянов. /БЛИЦ