Локомотив (Горна Оряховица) е подал жалба във ФИФА за спиране на правата на Жан Амброуз, пише „Меридиан Мач“. Централният защитник от Хаити не се яви за началото на лятната подготовка на тима и от клуба не могат да се свържат с него.

„Железничарите“ проведоха първото си занимание в сряда. Треньорът Александър Димитров получи пълен картбланш от клубната управа. Специалистът ще разполага с достатъчен бюджет, за да изгради конкурентен отбор.

На практика той ще трябва да гради нов тим, тъй като голяма част от титулярите напуснаха след изпадането от Първа лига. Идеята е да се търсят млади и перспективни български футболисти.

Договорите на Рахави Кифуети, Мартин Кавдански и Николай Банков изтекоха. Софиан Муса, Мохамед Бен Отман и Милен Желев откупиха договорите си. Юлис Ндонг е пред трансфер във френската Лига 2.

Александър Димитров иска да задържи Карл Мадианга и Аристоте Ндонгала. Стефан Цонков и Владислав Узунов са обещали да се върнат в тима, ако не си намерят отбор в Първа лига. Симеон Мечев е възстановен от контузията си и ще поднови тренировки. Очаква се нов договор да бъде предложен на Атанас Фиданин.