Североизточната В група остава с 15 отбора до края на първенството, след като Локомотив (Каспичан) напуска поради финансови причини. Новината обяви секретарят на Зоналния съвет на БФС-Варна Петър Петров.

Каспичанци имат седем загуби от първите си седем мача и бяха твърдо последни без спечелени точки и с голова разлика 6-23. Те ще се смятат за един от двата изпаднали отбора в края на сезона. Отказването им ще доведе и до промени в класирането.

Както е според Наредбата за първенствата и турнирите на БФС, спечелените точки от противниците им от началото на сезона до сега, ще бъдат анулирани. Противниците им в следващите мачове пък ще почиват.

Дунав 2010 (Русе) излиза начело в класирането с 18 точки. На 2-о място слиза Добруджа 1919 с 16 и мач по-малко, както и Суворово с 16. На 4-о място се изкачва Черноморец (Балчик) с 12 точки.

От Зоналния съвет на БФС във Велико Търново пък обявиха, че ФК Белите орли (Плевен) изтегля отборите си от първенствата на зоната за деца, юноши (младша възраст) и подготвителните групи.

На техните места обаче ще се включат отборите на Сторгозия (Плевен), които продължават по същата програма. През септември Белите орли (Плевен) се отказаха от участие и при юношите (старша възраст), а вече трета година нямат мъжки отбор.