Втородивизионният Локомотив (Мездрав) ще участва на 14-ото издание на международния турнир „Албена Къп“, който ще се проведе между 5 и 15 февруари.
 
Според предварителната програма „железничарите“ ще играят с молдовския Динамо-Авто (Тираспол) на 7 февруари. Два дни след това предстои мач със Спартак (Варна). На 14 февруари по програма е двубоят с Черноморец (Балчик), а на 14 февруари – с Добруджа.
 
Това ще бъде четвъртото участие на Локомотив (Мездра) на „Албена Къп”. През 2008 г. „червено-черните” се класираха на трето място, през 2009 г. завършиха шести, а през 2010 г. станаха победители.
 
В момента тимът е на едноседмичен лагер във Вършец, който ще приключи с контролна среща с третодивизионния Бдин (Видин). Проверката е 28 януари (сряда) от 13:00 часа на стадион „Огоста” в Монтана.
 
На 4 февруари мездренци играят в столицата с Витоша (Бистрица), а на 21 февруари (събота) гостуват на лидера в „Б група Монтана 1921. „Търсим съперници за още две контроли, на 31 януари и на 18 февруари”, уточни старши треньорът Иван Редовски.
 
На този етап новите попълнения в отбора са седем: защитниците Николай Христозов, Христо Попадийн и Александър Михайлов, халфовете Емил Колев, Петър Мицев и Георги Стоичков, както и централният нападател Васил Калоянов.