Двама ключови футболисти на Локомотив (Мездра) ще пропуснат предстоящото домакинство на Пирин (Благоевград), което е днес от 16:00 часа. Това са капитанът Предраг Пажин и халфът Димитър Петков-Макето, които са наказани от Дисциплинарната комисия на БФС с лишаване от състезателни права, съответно за две и за една срещи. Извън групата за мача останаха още нападателят Георги Владимиров и десният бек Мартин Дечев, които все още се възстановяват от операции.

В отсъствието на Пажин, партньор на Николай Христозов в центъра на отбраната ще бъде Даниел Моралес или Станимир Господинов, информираха от пресслужбата на Локо (Мз). Другата опция пред треньора Войн Войнов е младежкият национал Милчо Макенджиев. Мястото на Петков пък най-вероятно ще заеме Виктор Софрониев, който се завръща в разширения състав след изтърпяно наказание заради натрупани 5 жълти картона.

Междувременно тренировки с отбора започна централният защитник Димитър Коемджиев, който наскоро разтрогна своя договор с Пирин по вина на клуба и идва в Мездра като свободен агент. Очаква се 31-годишният бранител да подпише с "червено-черните" за една година. Засега обаче бившият капитан на "орлетата" няма да може да бъде използван, защото е изостанал в подготовката.

През миналия сезон Локо (Мз) победи два пъти Пирин: с 4:0 у дома и с  2:1 като гост. Интригуващият сблъсък от 10-ия кръг на шампионата в "А" група между 12-ия и 8-ия във временното класиране е поверен на бургаския рефер Ахмед Ахмед. Негови аситенти ще са Георги Ковачев и Станимир Илков. Мачът е днес от 16:00 часа на градския стадион в Мездра. Билетите са с цени 2 лева за възрастни и 1 лев за ученици. /БЛИЦ