Бразилският халф на Локомотив (Пловдив) Евертон Джилио - Том пропуска със сигурност гостуването на Монтана в събота, съобщи на днешната си пресконференция на "Лаута" старши треньорът на "смърфовете" Иван Маринов.

Том разтегна коремен мускул още в началото на двубоя срещу Левски (2:2) и ще му трябва известно време да се възстанови напълно. Акалски пък е наказан от БФС за един мач заради натрупани 5 жълти картона. Всички останали футболисти ще бъдат на разположение на наставника. Мачът в Монтана е в събота от 16 часа.

"За да постигнем частичен или пълен успех, трябва да играем тактически правилно. Започнат съм добре с играта на съперника, тъй като до лятото работих в този клуб. След това те си промениха малко стила, а и привлякоха трима нови много качествени чужденци. От началото на сезона Монтана играе много стриктно тактически всеки мач", заяви по време на брифинга Маринов.

Чушката изрази увереност, че възпитаниците му не са загубили ритъм по време на шампионатната пауза. "Усеща се свежест и настроение в отбора. Да се надяваме, че с всеки изминал мач ще се повдига нивото ни, а футболистите ще продължават да показват този дух и непримиримост от последните две срещи", допълни още Иван Маринов. /БЛИЦ