Локомотив (Пловдив) разби с категоричното 8:0 третодивизионния Асеновец в контрола, играна днес по обяд на "Лаута". В нея треньорът на "смърфовете" Емил Велев даде шанс на юноши, резерви и на играчи, каращи проби в тима. Става въпрос за Димо Атанасов, Диего, Божидар Илиев, Константин Мирчев и Цвятко Петков.

Силен мач изигра нападателят Георги Стефанов, който се отчете с хетртик. Завърналият се на "Лаута" Рангел Абушев вкара 2 гола, а по 1 добавиха юношите Запрян Запрянов и Николай Николов, както и каращият проби Димо Атанасов.

Головата серия на Локо (Пд) започна в 20-ата минута, когато Георги Стефанов се разписа с техничен удар по земя от 10-ина метра. Две минути по-късно Божидар Илиев центрира от дясно и Стефанов засече с глава за 2:0.

В 56-ата минута Димо Атанасов направи 3:0, след като бе изведен от Абушев сам срещу вратаря на гостите от Асеновград. Димо го финтира с левия крак и от малък ъгъл прати топката в мрежата. В 60-ата Стефанов вкара третия си гол след асистенция на Марин Петров. При следващата атака на "смърфовете" Марин Петров центрира почти от тъчлинията и Рангел Абушев засече с глава за 5:0.

В 70-ата минута юношата на Локо (Пд) Запрян Запрянов покачи на 6:0 след пас на Абушев. В 80-ата Абушев отбеляза за 7:0 с удар от границата на пеналта, при който вратарят на гостите бе излязал да пресича топката. Минута по-късно друг юноша на "смърфовете" - Николай Николов, фиксира крайното 8:0 след подаване отляво на Запрянов.

С изразителната победа играчите на Емил Велев определено успяха да си вдигнат самочувствието преди задаващия се мач с Литекс. Двубоят от 2-ия кръг на "А" група е в неделя от 18:00 часа на "Лаута". Както е известно, на старта на първенството "смърфовете" завършиха 1:1 с Локо (Сф) на стадион "Славия", докато Литекс победи ЦСКА с 1:0 в Ловеч.

Съставът на Локо (Пд): 1.Йордан Господинов (57-Минко Жилков), 24.Божидар Илиев (55-18.Христо Стамов), 6.Кирил Котев (кап), 5.Павел Ковачев, 25.Диего, 2.Константин Мирчев (55-14.Цвятко Петков), 19.Марин Петров (65-29.Петър Челебиев), 10.Иван Минчев, 7.Николай Станков (55-77.Рангел Абушев), 11.Димо Атанасов (62-21.Запрян Запрянов), 88.Георги Стефанов (63-22.Николай Николов)