Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Бранко Милованович може да доведе четирима чуждестранни футболисти на "Лаута" за новия сезон.

Сръбският шеф почти е финализирал преговорите с испанец, който играе като централен защитник. По време на 12-дневния си престой в Южна Америка, където бил в Аржентина и Чили, е харесал трима футболисти - двама аржентинци и един чилиец.

Двама от тях са нападатели, а другият е плеймейкър. Стана ясно още, че „смърфовете” проявяват сериозен интерес към левия бек на Литекс Михаил Венков, пише "7 дни спорт". "Черно-белите" са искали да го привлекат още през зимата, но тогава 27-годишният бранител имаше действащ договор с шампионите.

От "Лаута" признаха, че са водени преговори с Венков, чийто договор с Литекс изтичал. Мишо обаче първо щял да опита да си уреди трансфер в чужбина и ако не се получи, тогава може да акостира на "Лаута".

Резервният вариант за поста на левия бек е Васил Божиков от Миньор (Перник). "Смърфовете" търсят алтернатива на Самир Бенжалюн, който се представи доста посредствено пред изминалия сезон. /БЛИЦ