След пауза от 21 години отборите на Хасково и Локомотив (Пловдив) отново ще играят мач от първенството на "А" футболна група. Последният осми поред мач между двата съперника се състои на 27 февруари 1993 година в Хасково и завършва 2:0 за домакините, припомня вестник "Марица". Любопитното, е че именно в този мач дебют в "А" група прави на 17 години бъдещата легенда на Локо (Пд) и "Левски" и настоящ спортен директор на "сините" Георги Иванов-Гонзо.

В досега играните срещи "черно-белите" имат 4 победи срещу 3 за Хасково, а един мач завършва наравно. Головата разлика е 16:13 за "смърфовете".

Първият мач между двата съперника е игран на 12 август 1978 година в Пловдив и завършва при резултат 1:1. Най-много голове за Локомотив на Хасково са вкарали Христо Бонев - Зума, Аян Садъков и Стефан Драганов - Чоната с по три попадения. За Хасково листата на голмайсторите се води от бившия централен нападател Сашо Георгиев. На 10 февруари 1979 година той бележи и четирите гола за Хасково при победа с 4:2 над гостуващия тим на Локомотив.

Реферът на мача днес Стефан Апостолов от Благоевград за първи път ще ръководи мач между двата отбора за шампионата на "А" група. Досега младият рефер от Югозападна България е свирил четири срещи на "черно-белите". В тях те имат три победи и една загуба с голова разлика 8:3.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите