Кръвните врагове Локомотив (Пловдив) и “Ботев” (Пловдив) ще се вкопчат в люта битка за нападателя на Левски Иван Цветков, съобщава “Тема Спорт”. Стрелецът е трансферна цел номер 1 както на „смърфовете“, така и на „канарчетата“. В момента благоевградчанинът има договор с тима от „Герена“ за още една година.

Все още не е ясно дали Цветков попада в плановете на новия треньор на „сините“ Илиан Илиев. Вчера “Левски” привлече Базил Де Карвальо, а от клуба имат набелязани още петима играчи за тази позиция. Ако някой от тях бъде взет, то Цветков ще трябва да стои резерва и едва ли тази роля ще му се понрави. Така и „сините“ ще предпочетат да го освободят без финансов иск и да прекратят контракта си с него.

Цветков прибира по 9 хиляди евро на „Герена“, така че Локо и “Ботев” ще трябва да му предложат подобни финансови условия, ако искат да го привлекат. През изминалия сезон 32-годишният нападател стана водещ голмайстор на Левски в „А“ група. В 30 двубоя той реализира 11 попадения, а също така добави в сметката си и 3 гола в турнира за Купата на България.