Ръководството на Локомотив (Пловдив) публикува в клубния сайт декларация по повод контролата Парма - Лудогорец (3:0). Повод за написаното е, че “смърфовете” е трябвало да излязат в проверката срещу италианците, а не Лудогорец. Дори на афиша за двубоя е изписано, че Парма играе срещу Локомотив (Пловдив), а на терена се появи Лудогорец.

Ето пълния текст на декларацията:

Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив 1926 АД, футболисти и привърженици, изразяваме нашето възмущение и разочарование от некоректното отношение на австрийско-румънската фирма MEDIA SPORTS EVENTS и лицензирания от ФИФА агент Раду Матасерану – организатори на футболните срещи от подготвителния лагер в Австрия.

ПФК Локомотив Пловдив 1926 АД е клуб с традиции и ръководството няма да остане безразлично към гафа, разиграл се на срещата между италианския Парма и Лудогорец на 23 юли. Категорично не приемаме да се петни емблемата на нашия клуб и да се обявява на афиш, че играе Локомотив Пд, а на терена да се появява отборът на Лудогорец.

Смущаващ е фактът, че организаторите на контролата едва ли са направили тази промяна заради безспорно по-красивата емблема на нашия клуб от тази на Лудогорец???

Смятаме, че много рано тимът на Лудогорец се взе насериозно и помисли, че е фактор в българския футбол.

ПФК Локомотив Пловдив 1926 АД