Локо (Пд) ще картотекира бразилеца Рафаел служебно за не­делния мач с Лев­ски на "Лаута". Жълтата карта на халфа и вчера не пристигна в БФС от Италия, където талантът на Кампо де Гранде (Рио де Жанейро) се е подвиза­вал в тимове от долните дивизии, информира вестник "Топспорт".

В петък изтича ед­номесечният срок от подаването на заявката в БФС и пловдивчани ще могат да картоте­кират футболиста по служебен път. От треньорския щаб на Лок (Пд), заявиха че Рафаел твърдо попада в сметките им за сблъсъка с шам­пионите. С пуска­нето му в игра ре­кордните четири­ма бразилци ще запишат мач за "смърфовете". В от­бора след изтърпя­ване на наказание се завръща Даксон да Силва. Готови за битката със "сини­те" са още Евертон Джилио-Том и Тиаго Барбоса.

На об­лекчен режим в Ло­ко тренират брани­телят Петър Кюмюрджиев и хал­фът Ангел Йошев. И двамата обаче ще са в пълна кондиция до края на седмицата, обяви старши треньорът Иван Маринов.

"Смърфовете" имат нов треньор на вратарите в ли­цето на Тодор Арсов, който е рабо­тил с треньора Иван Маринов в Самоков./БЛИЦ