Старшата на Локомотив (Пловдив) записа първа домакинска победа и втора такава от началото на сезона в Елитната юношеска група до 19 години. Тимът на Минчо Минчев се наложи с 4:2 срещу Черноморец (Бургас) на терена в село Оризари в мач от 14-ия кръг. Така "смърфовете" вече имат 11 точки и изплуваха от дъното.

Отборът на Минчев подсилен от Ангел Йошев, Николай Чипев, Георги Петров и Костадин Гаджалов, като единствено последният тренира с мъжкия отбор. В 31-ата минута именникът Ангел Йошев изпълни отлично пряк свободен удар и откри резултата - 1:0. Радостта на домакините бе кратка, тъй като 180 секунди по-късно гостите от Бургас изпълниха триково ъглов удар и отбраната пред Ферди Мюмюнов позволи на Любослав Войнов да изравни - 1:1. В добавеното време преди почивката Свилен Щерев опита удар от границата на наказателното поле, последва рикошет и неумела намеса на вратаря Кристиян Станков, от която Аян Садъков-младши се възползва и без проблем се разписа - 2:1.

В 53-ата минута отбраната на "акулите" отново сбърка, когато защитник в син екип върна слабо към вратаря си, от което Николай Чипев се възползва и хладнокръвно направи 3:1, пише lportala.net. Юношите от Бургас не се отказаха и в 66-ата минута Крум Стоянов бе оставен да стреля точно от упор около границата на наказателното поле. Така преднината на "смърфовете" отново бе само един гол - 3:2. Резервата Благомир Мастагарков се включи отлично, оформяйки крайното 4:2 за Локо (Пд), след като се озова очи в очи с вратаря на Черноморец. /БЛИЦ