В последната си контрола от подготвителния лагер в Испания Локомотив (Пловдив) най-после записа победа и прекъсна серията си от 6 поредни мача без успех. "Смърфовете" се наложиха с 2:0 срещу четвъртодивизионен Униао спортиво де Марбея. Така футболистите на пловдивския тим поднесоха прекрасен подарък за рожденния ден на своя треньор Неделчо Матушев, който днес навършва 49 години. Във втория си мач на испанска земя Локо (Пд) победи с 2:0 норвежкия Стрьомгодсет, след което последваха 5 загуби и 2 равенства, за да се стигне до днешния едва втори успех.

В последния момент организаторите на турнето обявиха, че предвидената контрола с Малага пропада. Това доста разгневи почетния президент на Локо (Пд) Христо Бонев, който бе категоричен, че клубът ще потърси неустойка от 5000 евро.

"Черно-белите" поведоха в резултата в 40-ата минута. Точен беше Самир Бенжелюн, който шутира от дъгата пред наказателното поле, а топката мина през ръцете на вратаря и влезе в мрежата - 0:1. След като се разписа, левият бранител притича до Дани Кики, който му лъсна обувката, с която вкара.

В 73-ата минута французинът Димитри Дюран фиксира крайното 2:0. Той се възползва от спечелена от Патрик Огунсото и Николас Раймонди топка, навлезе в пеналта на домакините и с мощен удар я прати в десния страничен стълб и след това в мрежата - 0:2.

Утре "смърфовете" се завръщат в България и трябва да кацнат в София около 18 часа. Официалното представяне на отбора е планирано за събота, от 13:00 часа на "Лаута". /БЛИЦ

УНИАО СПОРТИВО ДЕ МАРБЕЯ - ЛОКО (Пд) 0:2
0:1 Самир Бенжелюн (40), 0:2 Димитри Дюран (73)

Съставът на Локомотив (Пловдив): Флориан Лучини, Джереми Родригес, Мартин Кавдански, Юнес Бенжелюн, Самир Бенжелюн, Валери Георгиев, Христо Златински, Габор Ерош, Йордан Тодоров, Сержиньо, Здравко Лазаров (Пламен Крачунов, Дани Кики, Патрик Огунсото, Янко Сандански, Драги Коцев, Хуан Бариентос, Боян Дойкич, Димитри Дюран, Николас Раймонди, Любомир Витанов)