Дългоочакваният от Локо Пд колумбийски защитник подписа своя договор, пише Football24.bg.

Името на бранителя е Хорхе Сегура, който е бил собственост на английския Уотфорд. Причината да не успее да достигне до английските терени до момента е липсата на виза заради недостатъчен брой мачове за националните гарнитури. Именно поради тази причина Сегура е бил отдаван многократно под наем.

Той е на 26 години и е висок 195 сантиметра. За последно е бил част от Индепендиенте Меделин, а освен това е преминал и през младежките гарнитури на своята родина Колумбия.

Сегура играе с ляв крак и през кариерата си е бил част още от Енвигадо, Реал Валядолид Б, Атлас, Атлетико Насионал и СД Америка.

Спортно-техническия щаб на Локо го следи от над 2 месеца, но първоначалните условия по договора не са устройвали пловдивските железничари.

Защитникът и неговият агент са обявили първоначално очаквания за огромна заплата от 8-9 хиляди евро, но в последните два дни чрез контактите на Адам Сотков и неговия екип са успели да убедят играча да си намали претенциите над три пъти. Другото важно нещо в договора му е че Локо Пд се е застраховал при евентуално лошо адаптиране на играча към родния футбол да може да прекрати договора му през лятото без никакви финансови последици върху клуба.

Това определено е страхотен прогрес в преговорите между хората около боса на клуба, които са успели да обърнат нещата изцяло в полза на отбора.