Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 "Ботев" (Враца) в мач от 13-ия кръг на "А" група, игран пред около 3000 зрители на "Лаута". "Смърфовете" изоставаха в резултата, но стигнаха до обрата след попадения на Юнес Бенжалюн в добавеното време на първото полувреме и на Здравко Лазаров в 65-ата минута. В 41-ата Мартин Ковачев беше дал преднина на гостите от Враца, които в миналия кръг препънаха ЦСКА, измъквайки равенството 2:2.

За Локо (Пд) дебют в днешния мач записа новият треньор Емил Велев, който обаче едва ли е останал много доволен от играта на футболистите си срещу аутсайдера. Срещу "Ботев" (Враца) "смърфовете" трябваше да се справят без голаджията си Базил де Карвальо, който е с националния отбор на Гвинея-Бисау.

Избраниците на Кокала не започнаха добре срещата. В началните минути играта контролираха гостите от Враца, които осъществиха сериозен натиск и създадоха няколко опасности пред Лучини.

В 9-ата минута Николай Христов беше близо до откриване на резултата. Играчът на "Ботев" (Враца) нанесе атрактивен удар със задна ножица, но топката се отби в напречната греда, след това се удари в гърба на Лучини, но за късмет на стража не влетя в мрежата му.

Постепенно "смърфовете" успяха да изравнят играта и започнаха по-често да поглеждат към вратата на Веселин Цветковски. Противно на очакванията гостите от Враца откриха резултата и смълчаха публиката на Локо (Пд) на "Лаута". В 41-ата минута включилият се в атака защитник Мартин Ковачев стреля мощно, топката първо срещна гредата, след което влетя в мрежата на Лучини - 1:0.

Радостта на гостите обаче беше кратка. В добавеното време на първата част Юнес Бенжалюн реализира с глава след центриране на Здравко Лазаров - 1:1.

След почивката "смърфовете" доминираха, а гостите разчитаха предимно на контраатаки. В 65-ата минута опитният Здравко Лазаров даде преднина на своя тим, след като бе изведен сам срещу Цветковски и с хладнокръвен удар не му остави никакъв шанс за стража на "Ботев" (Враца) - 2:1.

До края на мача не се случи нищо запомнящо се, като избраниците на Емил Велев съумяха да съхранят крехката си преднина и да го зарадват с трите точки в дебюта му.

След успеха Локо (Пд) заема 7-ото място с 23 точки, колкото има и Славия, който победи като гост Светкавица с класическото 3:0. "Ботев" (Враца) остана с 13 точки в актива си.

ЛОКО (Пд) - "БОТЕВ" (Враца) 2:1
0:1 Мартин Ковачев (41), 1:1 Юнес Бенжалюн (45+1), 2:1 Здравко Лазаров (65)

lok.jpgЛОКО (Пд): 33.Флориан Лучини, 2.Джереми Родригес, 5.Юнес Бенжалюн, 3.Валери Георгиев, 4.Михаил Венков, 16.Христо Златински, 7.Йордан Тодоров, 87.Даксон (89-23.Даниел Георгиев), 10.Сержиньо (90+1-88.Аян Садъков), 9.Милош Релич (66-29.Драги Коцев), 77.Здравко Лазаров
Резерви: 12.Стоян Ставрев, 23.Даниел Георгиев, 20.Борис Бисеров, 25.Ангел Йошев, 44.Любомир Витанов, 88.Аян Садъков, 29.Драги Коцев
Треньор: Емил Велев
3_4.JPG
"БОТЕВ" (Враца): 33.Веселин Цветковски, 22.Руслан Куанг, 4.Росен Ванков (78-11.Кирил Динчев), 16.Мартин Ковачев, 18.Виктор Дениран, 19.Николай Христов, 6.Тихомир Найденов (69-7.Симеон Мечев), 5.Николай Николов, 8.Светослав Валериев (63-23.Митко Ценовски), 17.Иван Коконов, 10.Бранимир Костадинов
Резерви: 1.Христо Митов, 7.Симеон Мечев, 30.Ненем, 23.Митко Ценовски, 11.Кирил Динчев, 26.Асен Чалъков, 28.Светлин Симеонов
Треньор: Тодор Гарев

Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Георги Игнатов
Жълти картони: Драги Коцев, Даксон (Локо Пд); Мартин Ковачев, Руслан Куанг ("Ботев" Враца)

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
5 - Атака на "Ботев" (Враца), маркирана е засада на Бранимир Костидинов.
8 - Фрапантен пропуск на капитана на "Ботев" (Враца) Росен Ванков, който бе изведен сам срещу Лучини след неуспешен опит за изкуствена засада на домакините, но стреля в аут от близко разстояние.
9 - ГРЕДА! Гостите от Враца за малко да открият резултата. Удар със задна ножица на Николай Христов се отби в напречната греда, след което се удари в гърба на Флориан Лучини, но за негов късмет не влезе в мрежата му.
15 - Грубо нарушение на Джереми Родригес срещу бранител на гостите, съдията Георги Игнатов обаче не вади картон на бранителя на Локо (Пд). 
22 - Далечен изстрел на Йордан Тодоров е спасен от Веселин Цветковски.
24 - Здравко Лазаров изпълни пряк свободен удар, Цветковски с мъка изби в корнер.
30 - Нова добра намеса на Цветковски. Сержиньо центрира, Златински засече с глава, след което вратарят на "Ботев" (Враца) демонстрира отличен рефлекс и отново не позволи на топката да влезе в мрежата му.
38 - Лучини изпусна токата, близо до него бе Николай Христов, който обаче не успя да стигне до кълбото и вратарят на "смърфовете" поправи грешката си.
41 - topka.jpg ГОЛ! Гостите от Враца откриват резултата - 0:1! Мартин Ковачев бележи. Ударът му първо срещна гредата, след което влетя в мрежата на Локо (Пд)
42 - jalt.jpg Жълт картон за Мартин Ковачев, който фаулира Сержиньо на границата на наказателното поле. "Смърфовете" изразиха претенции за дузпа, които не бяха уважени от рефера Георги Игнатов.
43 - Златински изпълни прекия свободен удар, топката премина на сантиметри от гредата.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - topka.jpg ГОЛ! Домакините изравняват - 1:1! Юнес Бенжалюн бележи с глава, засичайки центрираната от Здравко Лазаров топка.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
52 - Добра възможност за Милош Релич да се разпише, нападателят на Локо (Пд) от непосредствена близост засече с глава центриране на Здравко Лазаров, но изпрати топката в аут.
57 - Силен изстрел на Даксон от границата на наказателното поле, топката профучава покрай дясната греда.
58 - jalt.jpg Играчът на гостите Руслан Куанг получава жълт картон за нарушение срещу Златински.
59 - smqna.jpg Първа смяна за гостите от Враца. Тихомир Найденов отстъпва мястото си на Симеон Мечев.
61 - Мечев обстрелва Лучини, получи се рикошет, след което вратарят на Локо (Пд) улови топката.
63 - smqna.jpg Втора смяна за гостите. Митко Ценовски влиза в игра, Светослав Валериев напуска терена.
65 - topka.jpg ГОЛ! 2:1 за Локо (Пд)! Опитният Здравко Лазаров бележи след отлично проведена атака от избраниците на Емил Велев. Даксон подаде към Сержиньо, който свали с гърди на Електричката и той реализира с диагонален изстрел.
66 - smqna.jpg Милош Релич отстъпва мястото си на Драги Коцев.
75 - jalt.jpg Драги Коцев настоява за дузпа, но главният рефер му даде жълт картон заради бурната реакция.
77 - Изстрел на Даксон преминава покрай вратата на гостите от Враца.
78 - smqna.jpg Росен Ванков отстъпва мястото си на Кирил Динчев.
89 - smqna.jpg Даниел Георгиев заменя Даксон.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+1 - smqna.jpg Емил Велев извършва и последната си смяна. Мястото на Сержиньо заема Аян Садъков, който е син на легендата на "смърфовете" и българския футбол Аян Садъков.
90+3 - Край на мача. Локо (Пд) победи "Ботев" (Враца) с 2:1.