Една от звездите в състава на Локомотив (Пловдив) Ален Ожболт премина в редиците на Слован (Братислава). Той подсилва шампиона на Словакия срещу трансферна сума, за която и двата клуба запазват тайна. По-рано днес спортният директор на "смърфовете" Георги Иванов – Гонзо потвърди новината на БЛИЦ, че има предварителен договор със Слован Братислава за трансфера на Ален Ожболт.

„Аз искам да дам своя принос за това клубът да върви напред, да се развива и да печели титли и купи“, бяха първите думи на Ален Ожболт, когато подписа с Локомотив на 13 септември 2018 година. Няколко месеца по-късно това стана факт – той отбеляза паметния гол с пета във финала за Купата на България, донесъл победата и трофея на „черно-белите“ в историческия сблъсък с Ботев (Пловдив).

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Ален Ожболт записа името си със златни букви в историята на Локомотив и пловдивския футбол, а неговите решаващи попадения ще бъдат помнени вечно! На терена той беше винаги на точното място в точния момент, а във всяка една секунда на зеления килим се раздаваше за отбора“, засипаха с похвали "смърфовете" вече бившия си футболист.

Ожболт става съотборник на футболист №3 на България за 2019 година - Васил Божиков, който дори носи капитанската лента на словашкия гранд.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020