Локо загуби с 0:3 втората си предсезонна контрола от втородивизионния Пирин (Банско). "Черно-белите" не отстъпваха игрово на своя съперник, но домакините успяха да реализират своите положения, докато остриетата на "смърфовете" демонстрираха яловост.

Преди отбелязването на първото попадение за домакините, каращият проби в Локо Емил Стоев - Бадема имаше две изгодни положения за гол, но ги пропиля.

Преди почивката Аян Садъков пусна резерви заедно с дошлите на проби футболисти. Капитан на тази формация бе Ангел Йошев, а на вратата бе играещият треньор Ставрев. Експерименталната формация на Садъков инкасира едно попадение, а след почивката, въпреки появата на основни футболисти в състава Акалски пусна нови две попадения в своята врата.

"Смърфовете" също имаха положения за гол, но ги пропиляха, като над всички в състава на Локо отново бяха юноши на "черно-белите" - Веселин Марчев и Димитър Илиев, но техните усилия не стигнаха дори за почетно попадение.

След мача отборът на Аян Садъков се завръща в Пловдив, а от 21 юли до края на месеца отново заминава за втората част от подготовката си в курортното градче. В сряда към състава на "черно-белите" се очаква да се присъедини аржентински защитник с италиански паспорт, суринамски нападател, притежаващ холандски паспорт, и турски футболист, който е юноша на Галатасарай./БЛИЦ