Набор 2001 на Локомотив (Пловдив) изненадващо спечели с 2:0 срещу "Левски" във втория ден на турнира Meet the World в град Сопот, победителят от който печели безплатно участие в турнира "Купа Готия", най-голямата футболна надпревара за деца и юноши в света.

Малките локомотивци изиграха равностоен мач срещу столичани, а в последните десетина минути показаха невероятно мъжество и характер, като настъпиха здраво към вратата на представителите от една от най-добрите школи в България, пише lportala.net.

"Поздравявам момчетата, че играха със самочувствие срещу отбор като "Левски". Получи се равностоен мач и много здрава битка. Изненада бе дори за мен, че в последните 7-8 минути вдигнахме оборотите, натиснахме противника и подобрихме разиграванията помежду си. Всичко се случи в края при центрирания от статични положения. При първия гол добавката бе на Даниел Касабов, малко по-късно гол отбеляза Ияд Хамуд. Време за отговор от страна на противника нямаше", коментира ентусиазиран старши треньорът на "черно-белите" Васко Ангелов.

Тази вечер децата на Локомотив ще си легнат лидери в "А" група от турнира, а в сряда спорът за първото място, даващо право на финал, ще се реши с пловдивско дерби с Ботев от 16:30 часа на стадион "Металик" в Сопот. "Канарчетата" разгромиха Металик със 7:1, но след вчерашния си равен с “Левски” (1:1) са на второ място с 4 точки, докато Локомотив е първенец с 6 точки и без допуснат гол при съотношение 7:0.

В група "Б" Славия взе 1:0 от Берое и окупира първото място с шест точки. В другия двубой загубилият с 2:6 вчера тим на Черно море се раваншира за 2:1 срещу ЦСКА.

По всичко изглежда, че тази година на "Купа Готия" ще отиде отбор, различен от “Левски” и ЦСКА - представителите ни в последните три издания. "Сините" изгубиха и теоретичен шанс да защитят трофея, спечелен от набор 1998 през 2013-а. "Червените" все още са в играта за първото място.