Архитектурен екип, начело с инж. Никола Балджиев представиха плановете за изграждане и реконструкция на стадион "Локомотив" в парк "Лаута". Презентацията събра над стотина ултраси на отбора, за които залата за пресконференции се оказа тясна.

"Не всеки ден в България се строи стадион. За мен и екипа ми е голямо предизвикателство да участваме в изграждането му и си пожелавам след 2-3 години да се радваме на новото съоръжение. За мен усещането е и по-специално, защото участвам в изграждането на стадиона на отбор, на когото съм фен от дете", обърна се към запалянковците инж. Балджиев.

Той обяви, че по план стадионът ще бъде поетапно изграждан, реконструиран и въвеждан в експлоатация и това няма да попречи на него да се играят футболни срещи през този период. В проекта си екипът от архитекти е заложил съоръжение с 14 500 седящи места, фен-трубина за 2650 души, 16 търговски обекта, 12 офиса и също толкова съблекални, 6 спортни зали, както и три медицински пункта. Предвидени са около 700 парко места, като около 100 са заложени под гостуващия сектор. По настояване на клубния президент Коко Динев са запланувани девет VIP студия, снабдени с индивидуални входове, санитарни възли, вентилация и климатизация. Предвижда се и медиен център, с включена зала за пресконференции, коментаторски боксове и телевизионно студио.

Източната трибуна, граничаща с тренировъчните игрища ще заложи под себе си съблекални за юношеските формации. Предвидено е осветление и козирка, която ще покрие над 75% от трубините. Дължината й е 22 м. и се предвижда да бъде изградена от материала политетрафлуроетилен, който е съобразен с иновациите в съременното строителство, обяви още инж. Балджев.

По настояване на феновете, капацитетът на фен-трубината най-вероятно ще бъде увеличен значително, за да може да събира около 4000 ултраси, пише сайтът на феновете на Локо (Пд) lportala.net. Потокът от зрители ще има на разположение десет входа, чрез които ще бъдат извеждани на средната височина на трибуните. /БЛИЦ