Локо (Пд) взе драматична победа с 2:1 над Спартак (Вн). Попаденията в двете врати бяха дело на Делибашич, Миранда и Дани Кики в последната минута. Гостите от Варна трябва много да съжаляват за загубените точки, защото стояха по-добре на терена и изпуснаха няколко чисти положения.

Срещата започна с атаки на двата отбора. В 8-ата минута Юри Иванов стреля, но Акалски изби. Велимир Иванович овладя, но съдията даде засада, която бе оспорена от играчите в синьо. В 17-ата минута те имаха претенции за нова спорна засада на Орлинов, който бе изведен добре отляво.

Веднага след това минута Сингбо пропусна да се възползва от грешка на вратаря Банович и не успя да овладее изпусната топка. В 20-ата минута Локомотив откри – 1:0. Даксон центрира от пряк свободен удар, Делибашич бе изпуснат от защитата на Спартак и от близко разстояние изведе домакините напред.

В 22-ата минута Спартак изравни. След фаул Иванович чукна топката към Миранда, който от вратарското поле със силен удар я прати под гредата.

След подновяването на играта Димитър Илиев направи непростим пропуск на “черно-белите”, като ударът му мина покрай вратата.

Иван Найденов нахлу отляво и стреля по диагонала в 30-ата минута, но топката мина покрай вратата. Отново той изпълни добре фаул в 35-ата минута, но вратарят на Локомотив спаси.

Секунди преди почивката Акалски фаулира откъсналия се срещу него Иванович извън наказателното поле, но получи само жълт картон. След фаула стражът изби удар с глава на Моралес.

Второто полувреме започна с пропуск на Спартак, като двама играчи в синьо се разминаха с топката във вратарското поле. Последваха минутите на Локомотив. Два удара на Милутинович и един на Сингбо обаче не попаднаха в целта.

В 64-ата минута Акалски допусна груба грешка и опразни вратата си в опит да избие топката. Орлинов овладя и стреля, но неточно.

Нов невероятен пропуск за “соколите” направи Орлинов десет минути по-късно. Юри Иванов проби и центрира към скандалния юноша на Литекс, който пропусна от чиста позиция.    

В 86-ата минута пред вратата на Локомотив се създаде уникално меле. Играчите на Спартак имаха няколко шанса да стрелят, след като Акалски излезе и не успя да овладее топката, Малинди и Орлинов шутираха един след друг, но рикошети не позволиха да се стигне до нов гол.

Секунди преди края на срещата Даксон проби отдясно и намери с отлично центриране Дани Кики, който с глава вкара за 2:1. Кики донесе победата на своя тим и в домакинската среща със Сливен (2:1) от 16-ия кръг, когато отново влезе като резерва и се разписа в продължението./БЛИЦ

ЛОКО (Пд) – СПАРТАК (Вн) 2:1
1:0 Делибашич (20), 1:1 Миранда (22), 2:1 Дани Кики (90) 

Локомотив: Акалски, Кюмюрджиев, Мечечиев, Николов, Сингбо, Том (67 - Чернев), Милутинович, Даксон, Писаров (59 - Дани Кики), Д.Илиев (71 - Данов), Делибашич

Спартак: Банович, Стойков, Ст. Георгиев, Боян Илиев, Юри Иванов, Моралес, Петров, Миранда (65 - Малинди), Иван Найденов (79 - Костадинов), Иванович (88 - Воденичаров), Орлинов

Стадион: “Лаута” – 1500 зрители
Съдия: Ахмед Ахмед
Жълти картони: Сингбо, Мечечиев, Николов, Акалски, Даксон, Кики (Л), Георгиев (С)