Локомотив (Пловдив) се похвали с трансферния си удар, привличайки Амед Намуши. Тунизийският защитник е считан за сигурно ново попълнение на "смърфовете", след като Константин Динев се разбра с него. Очаква се звездата да подпише договор за година и половина.

Бившият играч на Рейнджърс днес проведе първата си тренировка с "черно-белите" на лагера в Марбея. Наставникът Александър Станков е много доволен от привличането на класния футболист.

Намуши, който е на 29 години, е с френски паспорт. Във визитката си има 21 мача и 1 гол за националния отбор на Тунис, като беше твърд титуляр на Мондиала в Германия през 2006 г. и така записа 3 мача и на световно първенство. Година по-рано е част от състава на Тунис в Купата на конфедерациите.

Перлата в селекцията на Локо (Пд) има 34 мача и 5 гола за шотландския гранд Рейнджърс в периода 2003-2006 година.

Амед Намуши е добър приятел с братята Тижани и Аймен Белаид. Последният осъществи трансфер в "Левски" преди две седмици и именно новопривлеченият играч ще трябва да заеме неговото място в центъра на защитата. Намуши също така може да играе и като ляв халф.
 
С Рейнджърс Намуши има мачове и в Шампионската лига, като е играл във всички срещи на тима през сезон 2004/2005.

В Шотландия футболистът преминава от Кан, а след престоя си в Рейнджърс, се завръща във Франция, където облича екипа на Лориен. След това играл още във Фрайбург и Гренобъл, а за последно е в тунизийския Сахел.

Намуши е висок 183 сантимера, и ще навърши 30 години на 14 февруари.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА