Локомотив (Пд) с мъка успя да победи Калиакра с 1:0 в първата си контрола за годината. "Смърфовете" стигнаха до успеха след автогол на резервния вратар Недев в 89-ата минута. Преди това обаче реферът не зачете две попадения на играчите на Стефан Генов.

Първото полувреме започна с натиск на пловдивчани, но въпреки това трудно стигаха до чисти положения пред вратата на съперника. Едва в 17-ата минута котдивоарецът Арестид Бахин стреля много опасно с глава, но вратарят на Калиакра спаси. В ответната атака Калиакра имаше възможност да поведе в резултата, но Джунейт Яшар стреля прати топката в аут от десетина метра. В 33-та минута реферът не зачете гол на Бахин заради засада.

През второто полувреме отново Локомотив бе по-активният отбор. В 59-та минута съдията отново не зачете попадение на Джефри Ешън за пловдивчани заради нарушение на негов съотборник в атака.

Победният гол падна минута преди края, след като Христо Стамов опита лек удар почти от аут линията, а вратарят Недев с неумела намеса си вкара топката в собствената мрежа.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ