Основната трансферна цел на Локомотив (Пловдив) от вътрешното първенство е бразилецът Педро Ферари, който направи силна есен с екипа на Локомотив (София) във Втора лига.

От спортно-техническото ръководство на носителя на Купата на България потвърдиха пред „Меридиан Мач”, че са излезли с конкретно предложение за десния халф-бек.

За да имат бразилеца в редиците си, “смърфовете” са готови да пратят в “Надежда” двама от настоящия си състав - нигериеца Мустафа Абдулахи и бразилеца Уирис Густаво, които заради ограниченията за играчи без паспорт от ЕС не могат да получат достатъчно игрови минути. И двамата обаче са качествени футболисти, които биха помогнали на софийските “железничари” в битката за промоция.

24-годишният Ферари подписа с 2-годишен договор с “червено-черните” през лятото. Той има и италиански паспорт, а освен това е играл и в белгийското първенство. Интересен факт е, че преди да парафира с клуба от “Надежда”, Педро е бил предложен и на Локо (Пд), но треньорът Бруно Акрапович тогава е преценил, че няма да може да му даде достатъчно игрово време и е предпочел да се подсили на други позиции.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020